How to PureFTPd Installeren

PureFTPd Installatie

PureFTPd is over het algemeen zeer veilig en handig. Daarom maakt het weinig verschil of deze applicatie onder root wordt gedraaid of onder een andere user, maar ik raad ten stelligste aan om een aparte user aan te maken (bv. 'web' of 'ftp').

Downloaden gaat via de command :

Code:
wget http://download.pureftpd.org/pub/pure-ftpd/releases/pure-ftpd-1.0.21.tar.gz

Code:
tar -zxvf pure-ftpd-1.0.21.tar.gz

In de PureFTPd-map : cd pure-ftpd-1.0.21

Code:
./configure
make install-strip
/usr/local/sbin/pure-ftpd &

En ziezo, je FTP-server is online op de standaard poort : 21.
Indien je server offline gaat/vastloopt/herstart/.., moet de FTPd (zoals beschreven) herstart worden met de command :

Code:
/usr/local/sbin/pure-ftpd &

Veel geluk!

Mocht FTP uitvallen zodra je uitlogt van shh, dan dien je het volgende commando te gebruiken:
/usr/local/sbin/pure-ftpd --daemonize