How to Install Brute Force Detection

NOOT: Versie nummers kunnen afwijken van de vermelde versienummers op deze pagina!

Install BFD (Brute Force Detection)
BFD decteerd clients die vaak achter elkaar proberen in te loggen op uw server. Zodra BFD een mogelijke poging tot inbraak decteert zal hij het IP adres hiervan blokkeren d.m.v APF firewall.

Install BFD (Brute Force Detection)
Login in SHH als root.
cd /root/downloads
wget http://www.rfxnetworks.com/downloads/bfd-current.tar.gz
tar -xvzf bfd-current.tar.gz
cd bfd-1.4
./install.sh

Nadat BFD is geinstalleerd dien je het volgende nog aan te passen:
# nano /usr/local/bfd/conf.bfd

Scroll naar beneden en vind:
ALERT_USR="0"
Verander dit in:
ALERT_USR="1"

Vind:
EMAIL_USR="root"
Verander dit in:
EMAIL_USR="your@email.nl"

Sla het bestand op:
ctrl+x kies voor "yes" [ENTER]

Start BFD:

# /usr/local/sbin/bfd -s

Zodra BFD een IP heeft geblokeerd dan krijg je hier een bericht over. Ik raad je aan om dit bericht wel te lezen! Helaas komt het wel eens voor dat een klant per ongelijk te vaak achter elkaar heeft ingelogd via FTP.

Meer informatie: http://www.rfxnetworks.com/bfd.php