Meldingen: Whois aanpassingen domeinnamen

Gepubliceerd: 15.02.2020

Beste Klanten,

Op 21 november en 30 december 2016 hebben wij aangegeven dat ICANN alle .com, .net, info etc domeinen "niet de landcodes" de whois gegevens gaat controleren.

Zie hier de 2 nieuwsberichten https://vservs.com/clients/announcements/65/Registrant-contact-verification.html
en https://vservs.com/clients/announcements/64/ICANN-Policy-Changes-for-OwnerChanges.html

Daarin staat onder andere in vermeld dat de inhoudelijke whois-gegevens worden gecontroleerd en geverifieerd. Ook dat de domeinnaamhouder een verificatiemail ontvangt en deze moet verifiëren anders zal ICANN het domeinnaam tijdelijk suspenden, dat suspenden gebeurd geheel buiten Vservs om "hebben wij daar geen invloed op"

Wij zijn afgelopen maanden meermaals door ICANN benaderd met de melding dat de domeinnaamhouders niet de contactverificatie verzoeken afronden, om domeinnaam de-activatie problemen te voorkomen moeten wij daar actie op ondernemen, want zodra een domeinnaam door ICANN "tijdelijke" gedeactiveerd wordt dan kan het dagen tot 2 weken duren voordat deze weer ge-heractiveert wordt ivm de gehele whois validatie met paspoort en elf KvK controle opnieuw gedaan moeten worden.
Dit kan komen doordat u de mail misschien voor als spam heeft aangezien dan wel wellicht gemist heeft.

Wij hebben daarom besloten: Als een domeinnaamhouder niet tijdelijk het domeinnaam verifieert dan veranderen wij de registrant en admin domeinnaam contact gegevens naar de volgende gegevens:

Voornaam en Achternaam klant > zoals deze in ons klantenpaneel vermeld staat
Bedrijfsnaam en adres gegevens van klant > zoals deze in ons klantenpaneel vermeld staat
Het registrant en admin contact mailadres naar > domain@vservs.com

Op het moment wij dat gedaan hebben, ontvangen wij een verificatiemail van ICANN op domain@vservs.com vervolgens zal onze mailrobot de mail oppakken en de verificatie uitvoeren.
Hiermee voorkomen wij dat een domeinnaam offline gaat, dus uw mail en website blijft hierdoor doordraaien.

Hier zit wel 1 minpunt op, dat is:
Zodra wij de registrant en admin contact aanpassen zal ICANN een noodmaatregel om fraude tegen te gaan toepassen, dit betekend dat er een uitgaande Transfer naar andere ICANN member registrar voor 65 dagen geblokkeerd blijft, na de 65 dagen wordt de blokkade automatische verwijderd.

Wij begrijpen dat dit voor sommige domeinnaamhouders vervelend kan zijn. Echter een domeinnaam die offline raakt is de schade vaak velen malen hoger dan een 65 transferlock.

Mocht u of uw klant het domeinnaam binnen de 65 dagen toch weg willen verhuizen dan zal dat niet gaan, wij hebben daar geen invloed op, wel adviseren wij u dan om de nameservers dan wel IP adressen in de dns aan te passen naar de nieuwe gewenste hosting locatie tot dat de transferlock automatische wordt verwijderd.

Voor de meeste domeinen betekend dit dat er een lock op zit tot circa half / eind mei 2020.

Wij danken voor uw begrip in deze en de door ons toe te passen actie.