Meldingen: Vservs breidt uit met Anycast DNS

Gepubliceerd: 13.11.2020

Beste Klanten en website-bezoekers.


Ons Anycast DNS is op ons netwerk geactiveerd, deze gaan wij naast onze PowerDNS servers draaien, u kunt deze als extra optie bij uw domeinnaam bestellen.


 


Wat is Anycast en hoe werkt het?

Vservs Anycast 


Het Unicast-protocol is een overblijfsel uit het verleden en voldoet niet voldoende aan de behoeften van de klant. Het mist de mogelijkheid om DDoS-aanvallen wereldwijd te verminderen, een lagere DNS-latentie in verschillende landen te hebben of een goede taakverdeling op meerdere locaties te maken. Anycast DNS is uw ticket voor een snelle en betrouwbare DNS tegelijkertijd!

Vservs beschikt over een Premium Anycast DNS-service in elk van onze Anycast DDoS Protected DNS Plan die we voor u op maat maken. We maximaliseren de snelheid, minimaliseren downtime en bieden onze klanten de hoogst mogelijke SLA voor elk van onze wereldwijde locaties. Onze klanten hebben volledige redundantie en betrouwbaarheid op ons netwerk met verminderde latentie op elk continent.

Dus wat kunt u gebruiken om snelle en betrouwbare DNS te bieden?


Vservs Anycast DNS is hier om in te grijpen. Het is veruit superieure technologie! Het vermindert de latentie, biedt extra beveiliging en minimaliseert downtime.

Maar hoe werkt het precies?

Anycast is een routeringsmethode waarbij één IP door veel servers wordt gebruikt. De routers beslissen op basis van hun routeringstabellen met welke server verbinding moet worden gemaakt. Het verbindt de gebruiker snel met de gekozen server en vermindert de latentie.


Er zijn twee algemene schema's die worden gebruikt om te bepalen met welke server de gebruiker wordt verbonden. Er zijn twee algemene schema's die worden gebruikt om te bepalen met welke server de gebruiker wordt verbonden. 

Netwerklaag Anycast. Dit leidt de gebruiker door de routers naar de dichtstbijzijnde server. Hier is het belangrijkste het netwerkpad van de gebruiker naar de server. 


Toepassingslaag Anycast. In this scheme, there are a lot more calculations: availability of the server, time to response, number of connections, etc. It depends on an external monitor, that provides the statistic of the network. 

Voordelen van Anycast DNS 


Anycast is eenvoudig te configureren. U heeft slechts één IP-adres dat aan elke server wordt toegewezen, waar ter wereld ze zich ook bevinden. In meer traditionele DNS-oplossingen zou u voor elke locatie afzonderlijk moeten configureren.

High availability. Zoals we al eerder zeiden, zal de router de gebruiker omleiden naar de dichtstbijzijnde server, maar als de server down is, zal hij eenvoudig doorverwijzen naar een van de rest. Ze hebben allemaal een spiegelbeeld van dezelfde DNS-records, als er een niet werkt, wordt de volgende geladen. De gebruikers merken het niet eens.

Opschalen. Anycast DNS is heel eenvoudig in de praktijk te brengen. Stel dat u een bepaalde server te zwaar belast, wat doet u dan? U implementeert gewoon nog een server in het gebied waar u deze nodig heeft. Het is gemakkelijk in te stellen en u kunt het heel snel doen. Dit is een van de meest voorkomende manieren waarop we ons Anycast-netwerk uitbreiden.

Anycast DNS-netwerk door Vservs.

Een argument voor de superioriteit van Anycast DNS

Nu we de basis hebben uitgelegd en u een kerndefinitie van Anycast DNS hebben gegeven, kunnen we dieper ingaan op de details. Dit zijn enkele van de onmiskenbare voordelen die u krijgt als u het Vservs Anycast-netwerk gebruikt:

Load Balancing / Speed Boost: Vservs maakt gebruik van 29 POP's (points of presence) op ons uitgebreide Anycast Network - beschikbaar voor elk domein. Dit heeft een onmiddellijk positief effect op de responstijden, aangezien de zoekopdrachten gelijkmatig worden verdeeld op basis van geografische bron en serverbelasting.

Verbeterde betrouwbaarheid: Vergeet downtime en prestatieproblemen - ons Anycast-netwerk heeft meerdere geografisch verspreide servers die verkeer van POP's omleiden als er problemen zijn met vreemde prestaties. Ons doel is om waar mogelijk de hoogste SLA te bieden.

Meerdere DDoS-beschermingsproviders: DDoS-aanvallen worden snel geneutraliseerd dankzij een groot aantal DDoS-mitigatieproviders die DDoS-aanvallen lokaliseren, dergelijke aanvallen beperken tot slechts een deel van de Anycast DNS-groep en een deel van ons netwerk, waardoor het risico op downtime wordt geminimaliseerd.

Multiple DDoS Cleaning Facilities: Onze extra beveiligingslaag detecteert kwaadaardig verkeer en schoont het verkeer op voordat het toegang krijgt tot ons dns-serversnetwerk. 

Echte hardware bij elke POP: Vergeet onbetrouwbare DNS-caching-proxy's! We gebruiken echte hardware bij elke POP, waardoor de initiële reactietijd voor elk domein wordt verkort, waardoor het bijna onmiddellijk is.

Routebewaking op elke POP: Ons systeem analyseert automatisch de kortste paden voor onze POP's, zowel lokaal als wereldwijd, en leidt ze om via de geografische locatie met de laagste latentie zonder downtime.

Dual Stack-netwerk: Ons Anycast-netwerk is een volledig dual stack-netwerk - IPv4 en IPv6 beschikbaar op elk van onze POP's.

Autonoom systeem: Wat ons systeem echt in een klasse apart plaatst, zijn de autonome reacties die binnen 15 seconden worden afgegeven. Een groot voordeel omdat het de tijd voor menselijke tussenkomst verkort.

24/7 Support: Het maakt niet uit op welke dag, ongeacht wanneer, u wordt de klok rond ondersteund zonder een rustdag. Vservs biedt continue, ononderbroken netwerkbewaking en -ondersteuning.

Vservs Anycast DNS servers  staat op de volgende plaatsen:


Europe / Netherlands
North America / USA / CA / San Francisco
Europe / France / Gravelines
Europe / Germany / Frankfurt
Africa / South Africa / Johannesburg
Asia / Hong Kong
Asia / India / Mumbai
Asia / Japan / Tokyo
Asia / Singapore
Australia / Sydney
Europe / Bulgaria / Sofia
Europe / France / Paris
Europe / Germany / Frankfurt
Europe / Germany / Nuremberg
Europe / Italy / Milan
Europe / Netherlands / Steenbergen
Europe / Russia / Moscow
Europe / Sweden / Stockholm
Europe / Switzerland / Lausanne
Europe / Ukraine / Kiev
Europe / United Kingdom / London
North America / Canada / Montreal
North America / USA / CA / Los Angeles
North America / USA / GA / Atlanta
North America / USA / IL / Chicago
North America / USA / NC / Asheville
North America / USA / NY / Buffalo
North America / USA / NY / New York City
North America / USA / TX / Dallas
North America / USA / TX / Dallas 2
North America / USA / VA / Ashburn
North America / USA / WA / Seattle