Meldingen: CentOS 7 bereikt een End of Life-status

Gepubliceerd: 29.05.2024

Beste klant,

Op 30 juni 2024 bereikt CentOS 7 een End of Life (EoL) status. Volgens onze systemen maak je mogelijk gebruik van CentOS 7. Je ontvangt deze mail dan ook om je te informeren over de gevolgen van de EoL-status van CentOS 7, en de beschikbare opties om jouw VPS te upgraden naar een nieuwer besturingssysteem.

/ Gevolgen End of Life

Een EoL-status van een besturingssysteem of software betekent dat de ontwikkelaar of fabrikant stopt met het ondersteunen van een product. Er worden geen updates, patches, of technische ondersteuning meer aangeboden voor die specifieke versie van de software of het besturingssysteem (in dit geval voor CentOS 7).

Kwetsbaarheden die na het bereiken van de EoL-status worden gevonden, worden hierom niet gepatched. Systemen die na de EoL-datum nog gebruik maken van een EoL-besturingssysteem (of EoL-software), zijn dan ook potentieel kwetsbaar voor aanvallen. We raden daarom sterk aan om CentOS 7 te upgraden naar een nieuwer besturingssysteem.

/ Je besturingssysteem upgraden

Er zijn twee opties om CentOS 7 te upgraden naar een nieuwer besturingssysteem:

Een herinstallatie met een nieuw besturingssysteem
Een in-place upgrade naar een nieuw besturingssysteem

PS > Let op! > Een migratie van CentOS 7 naar AlmaLinux8 en AlmaLinux9 gaat meestal goed maar niet altijd met DirectAdmin of Plesk soms zijn er complicaties, in dat geval is een herinstallatie nodig.