Meldingen: Wijziging bij EV certificaten voor eenmanszaken

Gepubliceerd: 20.06.2019

Beste Klant,

Via deze weg willen we jullie informeren over een procedure wijziging in de validatie van EV SSL certificaten voor eenmanszaken, welke invloed heeft op de bedrijfsgegevens in het certificaat.
Wat is er gewijzigd?

Per direct worden EV SSL certificaten voor eenmanszaken niet meer alleen op de geregistreerde handelsnaam van een eenmanszaak uitgegeven. Vanaf nu wordt ook de naam van de eigenaar van de eenmanszaak hieraan toegevoegd volgens de notering: "Handelsnaam (Voornaam, Achternaam)" en indien gewenst "Handelsnaam (Achternaam, Voornaam)". Meerdere voornamen zijn ook mogelijk.

Wat is de aanleiding?

De richtlijnen voor de validatie van EV SSL worden vastgesteld door het CA/B forum, en moeten vervolgens strikt opgevolgd worden door de CA's. Er is in de afgelopen tijd discussie ontstaan over de validatie bij eenmanszaken, en dat deze conform internationale richtlijnen aangepast behoort te worden. Voor Nederlandse en Belgische eenmanszaken was de situatie niet duidelijk beschreven, wat tot uiteenlopende opvattingen leidde. Hierdoor werden tot nu toe deels andere procedures gevolgd als voor eenmanszaken uit andere landen.

Het niet correct opvolgen van de CA/B richtlijnen kan serieuze gevolgen hebben voor de browserondersteuning van certificaten en hierdoor ook voor het voortbestaan van een CA. Om dit risico te voorkomen worden de procedures per direct aangepast en hebben wij dienovereenkomstig ook onze validatieprocedure voor de uitgifte van EV SSL gewijzigd zoals boven beschreven. We verwachten dat alle CA’s conform de richtlijnen zullen handelen en (indien dit nog niet gebeurd is) binnenkort zullen volgen. Of deze procedure wijziging ook impact heeft op reeds uitgegeven certificaten, is nog niet bekend.

Wat moet ik ondernemen?

Uiteraard ontvangen jullie voor iedere lopende aanvraag waar deze situatie van invloed op is, een bericht via het berichtensysteem in het Control Panel en de API. We ontvangen graag per aanvraag een akkoord om de bedrijfsgegevens volgens deze procedure aan te passen.

Mochten jullie nog vragen hierover hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,
Vservs B.V