Skip to main content

Beheer je server supersnel met CloudPanel: Ontdek de voordelen

CloudPanel

Het beheer van een server kan een complexe taak zijn, maar met het open source beheerpaneel CloudPanel wordt dit een stuk eenvoudiger en efficiënter.

In dit artikel ontdek je de voordelen van en waarom het de beste keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar snelheid, flexibiliteit en eenvoud.

CloudPanel is gratis software voor het configureren en beheren van een server met een obsessieve focus op eenvoud.
Voer statische websites, PHP-, Node.js- en Python-applicaties uit.

Wat is CloudPanel?

CloudPanel is een open source beheerpaneel dat speciaal is ontworpen voor het beheren van servers. Het heeft veel overeenkomsten met een uitgeklede versie van Plesk, maar met enkele unieke voordelen.

Een nieuwe site toevoegen is nog nooit zo eenvoudig met behulp van de sitewizard. Je kunt een WordPress-site, PHP-applicatie, Node.js, Python of statische HTML/CSS/JS-site maken. Als alternatief kunt je via CLI een nieuwe site opzetten met alle applicatiespecifieke configuraties.

Wat is Varnish Cache?

Varnish Cache is een reverse proxy die webshoppagina’s in het geheugen opslaat. Bij herhaalbezoeken worden deze pagina’s snel uit het geheugen geladen, wat de laadtijd aanzienlijk verkort en een snellere webshopervaring biedt.

cloudpanel

De Voordelen van CloudPanel

1. Snelheid

Een van de grootste voordelen van CloudPanel is de ongeëvenaarde snelheid waarmee het werkt. Dankzij de lichte en minimalistische interface worden taken razendsnel uitgevoerd. Dit betekent minder wachttijd en meer productiviteit voor jou en je team.

2. Flexibiliteit

Het beheerpaneel biedt een hoge mate van flexibiliteit bij het beheren van je server. Je kunt eenvoudig verschillende webtoepassingen installeren, configuraties aanpassen en resources toewijzen zoals jij dat wilt. Hierdoor kun je je serveromgeving volledig aanpassen aan je specifieke behoeften.

3. Beveiliging

Robuuste serverbeveiliging is een kernvereiste. Verschillende beveiligingslagen helpen de server en applicaties te beschermen.

4. Kostenbesparend

CloudPanel is een kosteneffectieve keuze. Het open source karakter betekent dat je geen dure licentiekosten hoeft te betalen. Hierdoor kun je geld besparen en tegelijkertijd profiteren van een krachtig beheerpaneel voor webserverbeheer.

Beperkingen van CloudPanel

Het is belangrijk op te merken dat CloudPanel geen ondersteuning biedt voor e-mailfunctionaliteit. Dit betekent dat de server die je met CloudPanel beheert, uitsluitend kan worden gebruikt als webserver. Als je e-mailfunctionaliteit nodig hebt kies dan of DirectAdmin of Plesk.

Twijfel je nog over CloudPanel of een van onze andere beheer panelen? Of wil je eerst meer informatie? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

  • Lichtgewicht: CloudPanel-techstack is licht van gewicht, waardoor je een optimale hardwareprestatieverhouding krijgt.

  • Performance: De nieuwste webtechnologieën onder om alle applicaties met de hoogste prestaties uit te voeren.

  • Uitstekende Klantenondersteuning: VSERVS biedt een uitstekende klantenondersteuning voor CloudPanel. Onze klanten kunnen altijd rekenen op snelle hulp bij eventuele problemen. Wij bieden 24/7 support.
  • Prijs: CloudPanel is op dit moment nog gratis

Site Isolation

CloudPanel verhoogt de serverbeveiliging door sites op systeemniveau te isoleren. Voorkom dat eventuele kwetsbaarheden andere websites op de server beïnvloeden.
beveiliging cloudpanel

Firewall

Creëer en configureer eenvoudig alle firewallregels met de gebruiksvriendelijke UFW-interface. Sta elke service of poort toe, weiger of beperk deze.

Restrict per IP

Beperk de toegang tot CloudPanel vanaf vaste IP-adressen (VPN) om de veiligheid te vergroten.

IP & Bot Blocker

IP Blocker blokkeert verkeer van ongewenste IP-adressen of domeinen. Botblocker ontzegt de toegang tot al jouw websites tegelijk.

Basic Authentication

Een Basic Auth voorkomt websiteverkeer tijdens de ontwikkelings- of testfase. Dwing toegangscontrole af en zet specifieke gebruikers en IP-adressen op de witte lijst.

Two-Factor Authentication

Voeg een extra beveiligingslaag toe met tweefactorauthenticatie voor veilig inloggen.

Gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat

Installeer gratis Let’s Encrypt SSL-certificaten met één klik! Automatisch implementeren en verlengen voor meerdere domeinen en subdomeinen.

Geautomatiseerde back-ups

CloudPanel biedt geautomatiseerde AMI’s om incremental back-ups te maken van de gehele instance, inclusief alle schijven, zonder enige downtime.

Cloudflare-integratie

Leid het verkeer op Cloudflare en profiteer van DDoS, DNS en geïntegreerde Web Application Firewall (WAF).

Bestel nu een Server met CloudPanel bij VSERVS!

Bestel nu een server met Plesk en ga vandaag nog online. Bij VSERVS staan we klaar om je te ondersteunen bij elke stap.
Eerst nog even inlezen? Bezoek de website van CloudPanel.

Kies hieronder een van onze servers met CloudPanel

Kies hieronder een server om met het CloudPanel beheerpaneel te bestellen. Heb je vragen of heb je hulp nodig? Ons supportteam staat klaar om je te assisteren.

Bekijk ook onze andere server beheerpanelen:


Scan de code